بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ
سلام و رحمت الهی بر شما
کاهش بیش از ۶۰٪ مراجعات پزشکی و ۷۰٪ مصرف داروهای شیمیایی نتیجهی نصرت الهی میباشد که در ارزیابی میدانی کارگروه سلامت قرارگاه پیشرفت و آبادنی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ترسیم یافته است.
این ارزیابی میدانی از یک نمونه آماری شامل دو هزار خانوادهی ساکن در مناطق محروم از سراسر ایران اسلامی بدست آمده و تنها بازتابِ بخشی از حوزه فعالیت کارگروه سلامت است.
این توفیق الهی دستاورد تلاشِ شبکهای دینی و جهادی از طلاب علوم اسلامی با نامِ «امام روستا» است که با الگوی تربیتِ دینی برای فرهنگسازی، ارزشآفرینی، آموزشدهی و اشتغالزایی در حوزه سلامت فعالیت میکنند.
الگوی این فرآیند تجربه شده و نتیجه بخش در مکتوبهای با نامِ «سند محتوایی راهبردی #سلامت_در_دولت_اسلامی» تنظیم شده است که امیدواریم با اجرای این سند، سلامتِ پایدار، ارزان، بومی و مبتنی بر ارزشهای انسانی و اسلامی میسر گردد.
اجرای این سند بدون شک مقدمهای برای احیاء و تحقق سبک زندگی اسلامی ایرانی است. این سند به پیوست تقدیم گردیده است؛
البته، اجرای کامل این سند نیازمندِ تغییراتی اساسی در قوانین و ساختارهای مرتبط با حوزه سلامت در کشور است، ولی اجرای حدِ قابل قبولی از آن، نیاز به تربیتِ افراد تراز و کارآزموده دارد.
ما به سهم خود تعدادی از این افرادِ مستعد و تلاشگر را در سراسر کشور آماده به خدمت نمودهایم تا بخشی از وظایف دولت اسلامی در حوزهی سلامت را محقق سازند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و مرکز مدیریت حوزههای علمیه نیز مقدماتی را برای حمایتهای اولیه از این حرکت فراهم نمودهاند.
لذا خدمتی به نام #سهیل را برای تسهیلِ فراگیری سلامت طراحی کرده تا به توفیق الهی بتوانیم با رُشد این شبکهی دینی و جهادی از این سرمایهی انسانی و نهادهای حاکمیتی در راستای رفع محرومیت در حوزهی سلامت و سبک زندگی استفاده نمائیم. انشاءالله
این طرح در ادامه به تفضیل بیان گردیده است؛
و من الله التوفیق

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ
#سهیل؛ لذّتِ فراگیری سهل و آسانِ سلامت
سهَیل، خدمتی ماندگار در آموزش و ارتقای سلامت و سبک زندگی فعالان موثر (امامانِ روستا و محله، مسئولین اجرایی و هستههای جهادی) است که با رویکردِ ارزشآفرینی و فرهنگ سازی برای رفع محرومیت در حوزهی سلامت و سبک زندگی جامعه فعالیت میکند.
وعدهها؛
- کاهش مراجعات پزشکی و مصرف داروهای شیمیایی
- نشاط زندگی با آسایش بدن و آرامش روح
- حرکت در مسیر خودکفایی علمی و فنآوری
- احیای هویت دینی و ملی در حوزه سلامت و سبک زندگی
ویژگیها؛
- اقتدار علمی
- آموزش آسان
- گسترش سریع
- نتیجهبخشی چشمگیر
- کاهش هزینه
- همراهی پایدار
- پشتیبانی مستمر
فرآیند؛
۱- دعوت
شناسایی و دعوت از فعالان موثر (امامانِ روستا و محله، مسئولین اجرایی و هستههای جهادی) توسط امامان و راهبران محوری برای فراگیری سهل و آسانِ سلامت در جهت ارزشآفرینی و فرهنگ سازی ذیل جهادِ خدمت رسانی (به پیوست آمده است؛) برای رفع محرومیت در حوزهی سلامت و سبک زندگی، با بیانی ساده و با هدف تشکیل یک گروه جریانساز!
- تبیین؛
بیان مسائل پس از شنیدن مسالههای روز مردم و تبیین نسبت آن با سلامت و سبک زندگی، مانند: نسبت معیشت و اشتغال با سلامت، تربیت با سلامت، محیط زیست با سلامت و در نهایت، ارائهی سرفصلها (به پیوست آمده است؛) و راهکارهای کلی یا فوری!
- تشکّل سازی؛
تشکیل هستهی اولیه فعالان از میان افراد موثری که دعوتِمان را پذیرفته و مخاطب ما گردیدهاند، برای آغاز معاشرتهای خیرخواهانه، اقداماتِ عملی، توصیه و ترویجِ سهل و آسانِ سلامت و سبک زندگی.
۲- معاشرت خیرخواهانه
تشکیل جلسات گفتگوی ساده و بدون تشریفات و انگیزههای مادی و مالی، توسط امام و راهبر محوری با اعضای گروه برای تحقق اثرگذاری با محوریت احیای نقشِ رفیق و بسط اخوت ایمانی به روشِ معاشرت خیرخواهانه (به پیوست آمده است؛) در جهت رصد، شنیدن و بیان مسائل، آموزش و ترغیب به مطالعه و پژوهش.
- رصد؛
تکمیل «کاربرگ رصد» (به پیوست آمده است؛) توسط اعضای گروه در همان جلسه اول برای تعیین سطح معلومات و سبک زندگی قبلی ایشان در سلامت.
- آموزش؛
ارتقای دانش اعضای گروه ذیل نظریه قلب سلیم در جهت:
الف. تغییرِ باورهای قلبی ب. اصلاحِ آداب زندگی به ویژه تغذیه.
- ارائه کتابچه؛
معرفی و ارائه «قلب سلیم؛ نظریهای در حوزهی سلامت و سبک زندگی» (بهپیوستآمدهاست؛)
جهت مطالعه و بهرهبرداری.
- منابع مطالعاتی و پژوهشی؛
معرفی کتابهای: «توحید مفضل»، «طب اسلامی و راهکارهای پیشگیری از بیماریها»، «حِلْیَهالمُتَّقین»، «سِراج الشيعه في آداب الشريعه» و معرفی پایگاه اطلاع رسانی «سلامت در دولت اسلامی» به آدرس: teb114.ir
۳- اقداماتِ عملی
تکرار معاشرتهای خیرخواهانه توسط امام و راهبر محوری ذیل سوالات اعضای گروه با ایجاد زمینه تحقیق و پژوهش در حوزهی سلامت و سبک زندگی برای تقویت بنیه علمی و به منظور تقویت اراده و انگیزه ایشان در راستای اقدام و عمل به آموزهها و نکوهش بیعملی.
- منابع مطالعاتی و پژوهشی؛
معرفی کتابهای تخصصی مانند: «دراسه في طب الرسول المصطفى» و «مرآه الكمال»
- رصد؛
تکمیل «کاربرگ رصد» برای دومین بار توسط اعضای گروه پس از آموزش به منظور تعیین میزان عملِ آنها به آموزههای سلامت و ارزیابی نتیجهی تغییرِ روشها و سبک زندگی در سلامت.
۴- توصیه و ترویج
ترغیب و تشویق اعضای گروهِ آموزش دیده و اهل اقدام و عمل صالح توسط امام و راهبر به ارزشآفرینی و به اشتراکگذاری شیرینی تغییر در زندگیشان با دیگران. اعضای گروه در این مرحله به عنوان «سفیر سلامت و سبک زندگی» در زمینههایی چون: تبلیغ و تدریس در حوزهی سلامت و سبک زندگی، فروش محصولات سالم، انجام اعمال یداوی و ... به فعالیت میپردازند.
- پاسخگویی؛
حمایت و پشتیبانی علمی و راهبردی از سفیران و پاسخگویی به سوالات ایشان در راستای تسلط بیشترِ سفیران در حوزهی سلامت و سبک زندگی.
- ارائه کتابچه؛
معرفی و ارائه «سند محتوایی، راهبردی سلامت در دولت اسلامی» (بهپیوستآمدهاست؛)
جهت مطالعه و بهرهبرداری.
- دعوت؛
شناسایی و دعوت از فعالان موثر توسط سفیران سلامت و سبک زندگی برای فراگیری سهل و آسانِ سلامت در جهت ارزشآفرینی و فرهنگ سازی ذیل جهادِ خدمت رسانی برای رفع محرومیت در حوزهی سلامت و سبک زندگی، با بیانی ساده و با هدف تشکیل یک گروه جریانساز!
ارزیابی؛
تکمیل «کاربرگ ارزیابی» (به پیوست آمده است؛) برای تعیین میزان تاثیر سفیران سلامت و سبک زندگی بر خانوادها و جامعه.

هیچ دانشى همچون طلب سلامت [سلامتخواهى] نیست، و هیچ سلامتى مانند سالم بودن قلب نیست.
اَلإمام الباقر علیه السلام: یَا جَابِر! وَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا عِلْمَ کَطَلَبِ السَّلَامَةِ وَ لَا سَلَامَةَ کَسَلَامَةِ الْقَلْبِ.
